Sånn ska det gjøres

June 28th, 2007

Heija! Da har æ, Rubenmann, laga musikkvideo til den eminente sangen som det også er som står bak. Vi snakke med andre ord om helt rene Rubenmann-produkta.

Se videoen min ved å trykke her!

Æ si ikkje meir. Platebransje, gå hjem. Heija!

Men tru nå ikkje at du slepp unna dagens dilemma.

Aldri kunne se på TV eller video uten å se min, Rubenmanns, musikkvideo i loop på venstre halvdel av TV-skjermen samtidig resten av livet eller å spisedrikk 0,33l av mitt oppkast ein einaste gang?

View Results

Loading ... Loading …

ANGREBLOGG

June 21st, 2007

Heija! Æ angre. Blogging handle om å la hjerte og lever snakke. Men av og til kan det føre til at hjernen ikke sleppe rikti til. Det skjedde mæ forleden. Det rinkte en journalist fra dagbladet mens æ var på do og æ må innrømme at æ var litt pressa av at æ ikke var helt i mål. Derfor sa æ noe som ikke var så lurt å som æ herved ønske å dementere.

Æ står 111,7% bak min kritikk av platebransjen og deres steinalderforståelse av internett. Men æ angre på at æ oppfordra til illegal distribusjon av låta mi. Det var feil. Selvsakt står æ i PRINSIPPET fortsatt steinhardt på at all musikk tilhører alle som vil hør den gratis og free of charge. Det som blir feil i dette tilfelle er jo at: Æ skal vise platebransjen at æ kan lage en hit lett som ingenting. MEN PLATEBRANSJEN KAN IKKE FÅ INN I SINE SMÅ HODER AT Æ HAR LAGA EN HIT MED MINDRE NOEN KJØPER DEN OG DET STÅR PÅ HITLISTENE SVART PÅ KVITT AT Æ HAR RETT, DE TAR FEIL. Derfor angrer æ på at æ oppfordra til fildeling av akkurat MIN sang. Den bør bloggerpublikummet skaffe sæ på lovlig vis om de vil ha den og heller fildele de andres låter. Hvis ikkje har jo hele plata vært til ingen nytte.
OK?

God sommer, hilsen Rubenmann. Heija!

(Men ta ikkje sommer før du har bidratt til dagens eminente dilemma.)

Laste ned sangen min på illegalt, ulovlig og umoralsk vis og havne 3 daga på cella med kopipirat på rullebladet resten av livet eller bidra til at “Når vi 2 blir 1″ blir tiårets sommerhit?

View Results

Loading ... Loading …

Sangen min

June 20th, 2007

Heija! Nu har æ laga sangen min heilt ferdig. Den hete “Når vi 2 blir 1.” Så nå kan dokke hør sjøl kossjen det ska gjøres. Heija!

Hør den her!

Eller trykk her for å hør verdenspremieren på radio (hold ctrl nede om du har popoppblokker).

Mens du nyt den kan du jo tenke på dagens dilemma:

Våkne til sangen min hver eneste dag resten av livet eller høre den kontinuerlig i et helt år?

View Results

Loading ... Loading …

Verdens mest lettvinte kritikk av bloggera: ”Hvis du mener alt er så feil, så gjør det bedre sjøl, da!”

June 15th, 2007

Heija! Alle vi som blogger sterke meninger, oppleve iblant å bli møtt med følgende lettvint kritikk: ”Du som veit så godt ka som e feil og ka som bør gjøres: prøv å gjøre det bedre sjøl, da!” Denne kritikken blir dum og urettferdig, og det av en meget enkel grunn: Blogging e det æ kan. Blogging e mitt fag. Blogging e min lidenskap. Men akkurat kordan man for eksempel i praksis skal hindre at folk i Bodø blir stadig feitere, DET VET VEL IKKJE Æ! Æ bare påpeke AT det finnes mange fettberg i byen. Og at det E FLAUT AT BODØ ER BLITT TJUKKASENES PARIS. Og etter at æ her om dagen blogga om musikkbransjens elendige tilstand, har æ fått mange lignende henvendelsa fra band og plateselskapa: ”Hvis du tror det er så lett å lage musikk, som selger, så prøv å gjøre det sjøl, da!” Og den utfordringa tar æ på strak arm: æ skal jaggu mæ lage en sommerhit så lett som ingenting! Noen ny låt gidder æ ikkje lage; de beste sangene er allerede laget. Så i god bloggerånd ber æ dåkker, mine trofaste blogglesera, om å stemme på hvilken låt som skal bli Rubenmanns sommerhit:

Hva skal æ synge?

View Results

Loading ... Loading …

Heija!

Norsk platebransje i krise? Takk dokk sjøll!

June 13th, 2007

(Hija! Æ, Rubnmann, hrrforteatt senbeteejels, så detherrsn htaræ trua Martha som emorr mui si vaskhjælp te å skriv.)

Heija! Platesalget stuper! Norsk musikkindustri sliter i motbakke. Æ burde egentlig ha satt ”industri” i gåseøyne, for musikkbransjen er ikkje sekundærnæring (som jo industri kalles), men tertiærnæring. Så la oss kalle en spade for en spade: norsk musikkbransje e en tertiærnæring. Æ kunne ha skrevet meter på meter om skillet primær-, sekundær- og tertiærnæring, men mitt poeng nå handler egentlig ikkje om næringstype, men om at det er krise i musikkindustrien. Og mens platebransjen river seg i håret og klør seg i skjegget, sitter æ og ler min aller mest hånlige og bedrevitende latter. For hadde dåkker i platebransjen bare tatt på alvor Rubenmanns generelle og vage bloggeråd til ABSOLUTT ALLE I ALLE BRANSJER om å jobbe MED internett og ikke MOT internett, så hadde dåkker ikkje opplevd dagens krise. Riktignok hadde det stått enda verre til hvis dåkker hadde fulgt mitt bloggeråd om å be alle artister om å dra dit pepperen gror og heller satse på datamusikkprogrammer som lager fengende musikk automatisk, men likevel tillate æ mæ å si den vakreste setning i det norske språk: SÅNN GÅR DET NÅR MAN IGNORERE BLOGGERNES VELMENTE RÅD! Heija!

(&/Takj rte ho mrtha”!)

Ska æ hjelp platebransje og lage en banebrytannes CD kvart einaste år eller forblibli fulltidsblogger på heltid for resten av livet?

View Results

Loading ... Loading …

Ufrivcilleg pøuxse

May 9th, 2007

Hiexja? Æ får ufrivcillig bjoggepauxse. bnu har æ bvlogga så mye at æ harfått skjenebetenlelse! fastlegen harbestmt at æ ikkefår bruk armanpå 3måner ell nåkka såæ har fåtten pinne på hodet fra hjxelpemidelsentralen. emn den fåræ nakkesleng av og de ter utrolig vxanskeli å træffr ett. dermed er æ pålagt absolutt vhile it re måna. kkommer tilbaketil høsten utvhilt å i kanonbloggeform !
Men hre kimm dn fårelpig sist vidoeblog og dijemna framæ, viloggeren Rubnman, Svorges viktigste videgger.

Trykhr foralle vixeoblogg?

hija!

Vil duvei 54 kgmer en det ud gjør nu restn alivet ellampute begg beinan?

View Results

Loading ... Loading …

Einnav vixlboggan min inkjuldret påsia:

Supermann og æ

May 8th, 2007

Heija! Den siste tida har æ fulgt spesielt godt med på bloggefronten, og æ oppdage stadig nye og spennandes bloggeverktøy. Æ har nu testa MyHeritage.com, et nytt verktøy for slektsforskerbloggeran. Det brukes av slektsforskeran, som legg inn bilda for å få svar på ka for kjendisa du likne på. Æ la inn et bilde for å teste. Og svaret, kjære medblogger, er at æ, Rubenmann, likne veldig på Christopher “Supermann” Reeve.

Det er veldig smigrandes. Og som Supermann, så har også æ ei eiga drakt, skjønt æ har faktisk to. Ved å trykk på ein av lenkan under kan du sjøl printe ut og lag Rubenmann-T-skjorte sånn at vi e fler som går med samme skjortetype. Det du gjør e å lagre ei av filan og skriv bildet ut på t-skjortepapir til printeren. Det får hos din lokale dataforhandler (æ vet om flere her i Bodø). Æ anbefale kvit skjorta.

T-skjorte- eller genser-trykk 1
T-skjorte- eller genser-trykk 2

Men på tross av de åpenbare Supermann-likhetan må æ likevel komme med en advarsel til slutt: programmet e ikkje ferdigutvikla og kan også gi stygge feil:

Det er, som du forstår, nån barnesykdomma fortsatt.

Nei, ta heller innover dæ ein ny videoblogg fra mæ, videobloggeren Rubenmann, Norges viktigste videoblogger eller se om du klare å ta et valg i dagens dilemma som ligg under.

Trykk her for videoblogg!

Heija!

Ett års samfunnstjeneste som søppelplukker kledd i fengselsdrakt i Longyearbyen sentrum eller 48 timer i gapestokk foran Slottet i Oslo.

View Results

Loading ... Loading …

KUNNGJØRING! HASTEBLOGG!

May 7th, 2007

Heija! Æ må berre på kort varsel få si at DETTE IKKJE ER MORRA MI.

Er man profilert blogger må man tåle kritikk og tilsvar. Men det får vær grensa. Nu har “videobloggeren” “bodøgutt”, som mange kjenner igjen som min gamle erkefiende fra ungdomsskolen, den løgnaktige lille (1,58 høye) Hans Petter Nordvær, på sin blogg lagt ut et bilde av ei kvinne han påstår er mor mi. La mæ gjør ein ting klinkande klart: Mor mi har operert inn silikon, JA. Og den operasjonen var ikkje 100% vellykket, NEI! Men dette er altså ikkje mor mi. Det er derimot mora mi si søster. Og mannen til høyre er min far. Kvinnen til venstre er min svigerinna og tidligar søster.

Vel, nok om slektstreet mitt. Nå vil æ oppfordre alle der ute: Boikott lille “bodøgutts” ljugeblogg! Og send heller en tanke til mor mi, som gruer seg fryktelig til mammografien i neste uka, hvor de silikonopererte brystene hennes skal klemmes av to harde glassplater på Bodø Sentralsykehus.

Men det treng du jo strengt tatt ikkje å tenk på. Slapp heller av med min åttende videoblogg i rekken ved å trykke her eller svar på et dilemma som har plaga mæ lenge under.

Heija!

Måtte passe ein lungesterk unge med kronisk kolikk i to år eller bli døv på høyre øre og blind på venstre øye resten av livet?

View Results

Loading ... Loading …

Søndagsspørsmål

May 6th, 2007

Heja! Det hende at æ får spørsmål om æ zappe når det begynne no kjedeli på TV. Og ja, det gjer æ, Rubenmann. Det gjeld spesielt når det e korpsprogram. Æ HATA korps. Det e det motsatte av blogging. Å blogge e å sitt aleine midt i svarte natta, håpe at nån e på din ‘kanal’ og sende ut til mange. Korps derimot e mange som e ut og tætte igjen kanalan te han som sitt inne og prøve å blogg. Kan du si.

Og realityprogram kor æ blir tvinga tell å se på såkalte realitykjendisa. For, æ mene, kjendis e jo ikkje nokka du blir, men nokka som andre gjør dæ tell.

Og så e det de som spør om æ bruke nye medieplattformer. Da, sier æ. Ja, men hallo! Har du ikkje gjort research, eller? Og du kalle dæ nysgjerrig? Herregud! Videobloggan mine e jo tilgjengelig på mobil, Internett, podkast og som videoanrop-TV (som først i Norge - berre test sjøl ved å ring 22 86 20 64 som videoanrop).

Nei, nok fra mæ og over til dæ. Det er tid for dilemma. Heija!

Ville du gått med en vedkubbe i høyrehånda resten av livet eller ikkje få dæ nokka de neste seks åran?

View Results

Loading ... Loading …

Og her under kan du sjekke ut min sjuande videoblogg:

Store lørdag

May 5th, 2007

Heija! Nokka mange lure på e om videoblogginga mi har senka terskelen for mobil-TV i Norge.
Det er et fordømt godt spørmål! Kjempebra. Det er mange faktora som spille inn og påvirka…. men ja. Absolutt. Æ meine, folk like jo å følge med på kvalitetstunge videoblogga, og æ, som Norges viktigste videoblogger, e jo trolig den einaste som skikkelig kan gi mobilvideoblogging et løft her i landet.

For hjemme blir jo alt som skjer på fjernsynet styrt av en fjernkontroll. Det er selvsagt mæ som kontrollere den! Men av og tell er det ho bestmor, av og til er det ho mamma og så bestemm æ litt igjen. Men så begynne rorbua og da er det ho bestemor igjen. De andre får stort sett berre bestem når æ hold på med videobloggan mine, og da e det ikkje så farlig. For æ filme jo ikkje TVen. Det e jo litt av vitsen med videoblogging, at det skal vær et alternativ tell fjernsynet.

For videoblogginga skjer jo på Internettet. Og der e det jo nån greia æ må sjekke kvar dag. For det første at videobloggen min på www.rubenmann.no er oppe og at dokke hjelpe mæ med dilemman mine. Æ legg jo ut et nytt dilemma kvar dag, også i dag. Og så bruke æ å legg ut videobloggan mine, men akkurat nu har æ en pause siden webcammen e ødelagt. Videoblogg nummer seks finn du til høger og under. Ellers e æ jo innom hjemmesida til Bodø By, avisa nordland, saltenposten, nrk nordland og skal æ ha det lystig, så beiarn arbeiderblad.

Sitte i en pinnestol 12 tima om dagen hver dag i ett år og se finsk fjernsynsteater eller score det avgjørandes selvmålet når Norge taper 0-1 i VM-finalen i fotball?

View Results

Loading ... Loading …

Og mange tror at det her blir en ny hit i sommer. Ka tror du?